Ukentlig talkshow

Ukentlig talkshow

I januar 2019 lanseres et flunkende nytt talkshow, «Hovedstaden», der vår redaksjon i sentrum av Oslo vil sette dagsorden i samfunnsdebatten.
- Det er ingen medier i hovedstaden Oslo som utfordrer selve makta, understreker programlederen Jan-Aage Torp. - Iallfall sett med kristne briller, legger han til.
- Varemerket for mine portretter i programserien Idag fra hovedstaden er tillitsbyggede og lavmælte samtaler med viktige personer i norsk samfunnsliv. Dette fortsetter vi med for fullt der vi oppsøker de ulike personene i deres kontorer og på kafeer. Idag fra hovedstaden skal sendes fast på TV Visjon Norge, forteller Jan-Aage Torp.
- Men «Hovedstaden» blir et talkshow i likhet med Fox News i USA der vi utfordrer høy og lav i viktige samfunnsspørsmål. Her vil jeg som programleder gå rett på sak og stille spørsmål som ikke nødvendigvis er enkle å svare på. Jeg skal være respektful og vennlig, men kanskje ikke fullt så «snill», sier Jan-Aage, som understreker at «Hovedstaden» vil ta opp mange av de temaer som utkrystalliserer seg gjennom Kristen Koalisjon Norge (KKN) som han er styreleder for. - Jeg merker jo at tilliten til meg som aktør og utfordrer i den norske samfunnsdebatten har økt suksessivt siden 2011, observerer Jan-Aage Torp.
«Hovedstaden» blir en blanding av reportasje- og nyhetsinnslag, kombinert med studiosamtaler.
- Vi har et enkelt studio idag bare i gangavstand fra alle institusjonene, men et annet og enda bedre alternativ er under realistisk utredning, forteller programleder Torp. 
Jan-Aage bygger opp en liten, effektiv stab som kan utføre mange av de daglige oppgavene. - Jeg makter ikke så mye som jeg ønsker, men visjonene og troen har jeg.
- Programmet blir på 30 minutter. Det blir ett hovedtema hver gang, og 2-3 andre innslag. Fokus blir på hovedstaden Oslo og byens tunge institusjoner og ledere. Aktuelle temaer er korrupsjon, barnevernet, rettsvesenet, psykologien, psykiatrien, abort, eutanasi, fosterdiagnostikk, legers samvittighetsfrihet, familien, feminismen, mannsrollen, kjønnsidentitet, trosfriheten, medisin, helbredelse, prostitusjon, pornografi, menneskehandel, den kristne kirkes plass, statsstøtte til livssynssamfunn m.m. 
- Mitt utgangspunkt er alltid Bibelens hevdvunne verdier, understreker Jan-Aage Torp.
Programmet vil bli sendt ukentlig. Foreløpig skal nyskapningen kun sendes på web. Men vi arbeider for at dette snart kommer på langt større seerflater gjennom TV Visjon Norge, sier Torp. - Det er kvaliteten som avgjør. Jeg er ydmyk idet vi lærer og utvikler oss. Hittil har Herren lagt til rette, og vi tror at Han vil bruke dette talkshowet til å bringe Guds rettferdighet og standard inn i norsk samfunnsliv, understreker Jan-Aage Torp.

Powered by Cornerstone