Aktuelt/«Noreapastoren» Asbjørn Kvalbein reagerer: Det er en kampanje imot Hanvold og TV Visjon

«Noreapastoren» Asbjørn Kvalbein reagerer: Det er en kampanje imot Hanvold og TV Visjon

Hovedstadens redaksjon
13. Mai 2020
«Noreapastoren» Asbjørn Kvalbein reagerer: Det er en kampanje imot Hanvold og TV Visjon

Misjonssambandshøvdingen Asbjørn Kvalbein tar bladet fra munnen i en kommentar vedrørende Noreas brudd med TV Visjon Norge og Jan Hanvold.

Dette skjer idet bl.a. avisen Dagen fører en daglig kampanjejournalistikk imot tv-kanalen.

Under gårsdagens oppslag «Visjon Norge mister nok en samarbeidspartner», der avisen skriver at «flere samarbeidspartnere trekker seg nå fra den kristne TV-kanalen Visjon Norge. Sist ut er Norea Mediemisjon», fyrer den erfarne teologen Kvalbein løs.

«At ikke en kritisk presse avslører den kampanjen som et nettverk ledet av Levi Fragell driver, er uforståelig. Flere har trukket seg fra VN til forskjellige tider, med åpne og skjulte begrunnelser. Men typisk skal det nå fremstå som et ras, og det samler seg i hetsing av Hanvold. Det er like usympatisk som å sverte hele USA på grunn av Trump.»

Asbjørn Kvalbein er en høvdingskikkelse i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) der han i mange år har tjenestegjort som den kjente og folkekjære «Noreapastoren». Han har også vært redaktør for misjonsbladet Utsyn, leder for Kristelig Pressekontor, rektor for Gimlekollen Mediesenter og forlagssjef i Lunde Forlag.

Powered by Cornerstone